Welkom.Over ons.PvdA.Politiek.Links.Contact.
    Bon Jovi op het strand van Zeebrugge: Een voltreffer !

De weersvooruitzichten waren niet schitterend, maar zoals vaker in dit gezegende landje zaten ze er weer eens ferm naast ! Een stralende hemel, en het strand van Zeebrugge omgetoverd tot een concertplein om U tegen te zeggen. Een reusachtige podium, een gevaarte van 150 ton en een hoogte van 20 meter, voorzien van de nodige verlichting en dito (overigens perfecte) geluidsinstallatie.....En om precies 20 hr het feestje dat losbarst met superster Jon Bon Jovi, meer moet dat niet zijn.

'Zijn jullie mee met mij? Toon eens wat jullie in huis hebben', schreeuwde Jon Bon Jovi over het strand van Zeebrugge en hij hoefde het geen twee keer te vragen. Duizenden armen gingen de lucht in, Jon zette zijn zonnebril recht en speelde een paar uur lang de zeepieren uit het zand. Bon Jovi gunde Zeebrugge nauwelijks de tijd om te ademen,strak in zijn rode jasje met gulden knopen. Ze openden met Don't leave me tonight en daar bestond geen enkel gevaar voor want zover het oog reikte, was het strand gevuld.

Geen mens die geloofde dat daar een bijna-vijftiger op het podium stond. En er zit nog altijd dynamiet in de gitaren van de Amerikaanse rockers, zeker wanneer ze hun duivels ontbinden met hits als It's my life, Bad Medecine of You give love a bad name, de song die de groep steevast als tweede nummer brengt.

En dan waren er ook die reuzenprojecties tijdens 'We weren't born to follow'. Zowat alle Amerikaanse clichés flitsten op de schermen, van Obama over John Lennon tot Martin Luther King.

Na een uur concert kreeg ook Richie Sambora een gloriemoment, toen hij 'Bed of roses' open liet (b)loeien. Een mooi moment, want na een periode van 'rehab' staat de gitarist weer parmantig paraat tussen zijn vier makkers. De sound en ook de stem van Bon Jovi was zo weer wat je van de band mag verwachten. Veel anders dan op plaat klonk het niet, en dat is een compliment.
Jon Bon Jovi –
lead vocals, guitar

Richie Sambora –
lead guitar, backing vocals, talkbox

Hugh McDonald –
bass, backing vocals

Tico Torres – drums

David Bryan –
keyboards, backing vocals

Bobby Bandiera –
rhythm guitar, backing vocalsOzzy & Eddy @ Zeebrugge