Welkom.Over ons.PvdA.Politiek.Links.Contact.
           ManiFiesta : 7.500 mensen samen voor solidariteit in Bredene


ManiFiesta is in een feestelijke sfeer uitgegroeid tot een groot succes. De verantwoordelijke Rik Vermeersch: "Al die mensen uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië hebben elkaar hier gevonden omdat ze dezelfde taal spreken: de taal van de solidariteit. De deelnemers waardeerden de rijkdom van de debatten, de concerten, de stands en van het cultureel programma. De grote opkomst is een teken van het groeiende potentieel voor links vandaag."


Thema’s van de dag waren o.a. de eurocrisis, het pensioendebat, de Arabische lente en de toekomst van links. Daniel Van Daele van het ABVV en Ferre Wyckmans van het LBC-ACV keerden zich tegen wat ze noemden “de hetze tegen de pensioenen en de gepensioneerden”.


Marc Justaert en Guy Peeters van de mutualiteiten waarschuwden dat de solidariteit “de ruggengraat” van de ziekteverzekering is en dat ze die niet laten breken door degenen die het land willen splitsen en privatiseren.


Peter Mertens van de PVDA lanceerde de campagne van de PVDA: “Het is hun crisis. Doe hén betalen. Speculanten, topbankiers en miljonairs”


Ook voor de kopstukken uit de Arabische lente op ManiFiesta was er grote belangstelling.


Machiavel, Raymond Van het Groenewoud, HK& les Saltimbanks en Nigel Williams waren hoogtepunten in een gevarieerd en druk programma. Ook de schrijver Dimitri Verhulst was blikvanger.


De jaarlijkse “Prijs Solidair” werd uitgereikt aan “Niet in Onze Naam”, dat in de voorbije maanden met een veelbesproken avond in de KVS en met de frietjesrevolutie tegen het nationalisme en voor het behoud van de federale sociale zekerheid in de kijker liep.