Le Touquet, 21 en 22 Februari 2009

Le Touquet is een zeer bekende en mondaine badplaats in Pas-de-Calais. Het wordt ook wel eens Paris-Plage genoemd omdat veel Parisiens in het weekend naar deze kustplaats komen. De autosnelweg die rechtstreeks van Parijs komt zal hier wel niet vreemd aan zijn. Maar de naam Paris-Plage is ontstaan in de 19de eeuw als promotienaam om Parijzenaars naar deze kuststrook te lokken, dat project is toen mislukt en deze badplaats werd omgedoopt tot Le Touquet.
In 1975 wist de Dakar-legende Thierry Sabine de burgemeester van Le Touquet ervan te overtuigen het mooiste en grootste strand van de Cote D’Opale open te stellen voor een strandrace met motoren, naar analogie met de beruchte Paris-Dakar rally,.
Op 16 Februari 1975 ging de eerste vermaarde Enduro door met bijna 300 deelnemers. Sindsdien is de Enduro Du Touquet uitgegroeid tot een legendarische race die nu voor de 4° maal doorgaat als de Enduropale waar naast de motoren ook de quads hun races verrijden en gespreid is over een tweedaagse. Op zaterdagmorgen de quad race voor de jongeren, in de namiddag de quadrace met 500 deelnemers, op zondagnamiddag de motoren met zo’n 1100 aan de start voor 3 uur non-stop racen. En langs het 15 km lang parcours zo’n 300.000 toeschouwers !!!!
De uitslagen editie 2009:
Uitslag Quaduro Jongeren: 1 DEUS Marvin, fra, Yamaha;2 MANGEOT Florian, fra, Suzuki;3 DUCHEMIN Antoine, fra, Yamaha
Uitslag Quaduro :1 COUPRIE Romain, fra, Yamaha;2 WARNIA Jérémie, fra, Can Am;3 VLAEYMANS Jan, bel, Wtec
Uitslag Enduropale:1 POTISEK Timotei, fra, Honda;2 DEUDON Yves, fra, Kawasaki;3 PAGET Pierrick, fra, Yamaha

Hieronder enkele sfeerbeelden, en voor wie het al voelt kriebelen, volgend jaar is de afspraak op 6 en 7 Februari.
Van Isterdael Eddy
Welkom.Over ons.PvdA.Politiek.Links.Contact.