Welkom.Over ons.PvdA.Politiek.Links.Contact.
                                                                      Emotioneel afscheid

Oostende,15 Augustus 2009

Afgeladen vol stond het Petrus en Paulusplein, ook de aanpalende straten stonden bol, want niemand wilde dit missen.

Lucy Loes heeft afscheid genomen van het publiek op “haar” Paulusfeesten in Oostende. De Oostendse ambassadrice van het visserslied en ereburger van Bredenestopt met pijn in het hart, maar haar gezondheid laat het niet meer toe op te treden. De 81-jarige volkszangeres lijdt aan botkanker, is bedlegerig en volgt een chemokeur. “Die kanker stak 30 jaar geleden voor het eerst de kop op” verteld Lucy, die benadrukt dat ze nog goede moed heeft.

Lucy Loes, of Lucienne Vanbesien, werd in 2000 bekend dankzij Betty in Big Brother, met haar liedje “M’n Zeekapiting”. Andere bekende nummers van haar zijn “’t Is gedoan met de dikke madam” en “Bie uuz ant zeetje”. Als echte Oostendse vissersvrouw zingt ze ook in het Oostends. Lucy werd geboren op 24 januari 1928. Ze groeide er op, maar woont sinds enkele jaren in Bredene. Tot haar vijftigste was Lucienne gewoon huisvrouw. Toen opende ze een café en begon te zingen.

“Ik ben bijna 82 en mijn gezondheid is niet meer zo best. Ik ben bedlegerig en kan me nog moeilijk verplaatsen. Om de drie weken moet ik naar de kliniek voor een chemokuur" zegt de zangeres. Het optreden op de Paulusfeesten deed Lucy voor haar fans. Zo kregen ze de kans om haar nog één te zien optreden en afscheid te nemen. Het was zeer emotioneel. Aan haar stem scheelt er niets. Lucy Loes heeft echter geen uur gezongen zoals de vorige 30 jaar op de Paulusfeesten. Ze kan niet meer zolang rechtzitten.

Genieten van de stem van Lucy Loes kan u nog steeds op haar cd’s, DVD en video's die nog steeds te koop zijn. Op Youtube wordt er een Special gemaakt van het prachtige en emotionele allerlaatste optreden van de lieve zangeres. Elke dinsdag, en dit 10 weken lang, zal er een nieuw filmpje van het optreden geplaatst worden op www.youtube.com/user/artiestenrevue .