Welkom.Over ons.PvdA.Politiek.Links.Contact.
               De PVDA in 9 kernwoorden


Waar gewone mensen thuis zijn. Arbeiders, bedienden, ambtenaren, werklozen, jongeren, intellectuelen en zelfstandigen. De PVDA telt 3.000 leden en ze voelen zich allemaal ‘thuis’ bij’ de partij.


Eenheid. De enige nationale partij in het land. Actief in 30 steden en gemeenten en in 120 bedrijven en kantoren. Zowel in Vlaanderen, Wallonië als Brussel.


Veelzijdigheid. Actief rond een erg divers pallet aan werkterreinen. Werk en wonen, gezondheid en milieu, onderwijs en democratische rechten, internationale solidariteit en vrede.


Openheid. Met een democratische werking, transparante structuren en een open blik op de wereld staat de partij ver weg van de achterkamertjes en lobbypolitiek.


Luisterend oor. Steeds een luisterend oor naar wat leeft op de werkvloer, op school of kantoor, of in de wijk.
Nuance. Met onderbouwde analyses en tussenkomsten. Ver weg van zwart-wit-standpunten, maar wel links voor de raap.


Daadkracht. Geen praatbarak, maar een partij die er iets aan doet. Zoals Geneeskunde voor het Volk, met zijn 50 dokters in 11 praktijken die gratis 25.000 patiënten verzorgen.


Samenwerking. Samenwerking met de grote sociale organisaties en met iedereen die opkomt voor sociale vooruitgang, democratische rechten, internationale solidariteit, vrede en de bescherming van het milieu.


Socialisme. Vastberaden voor een maatschappij van eerst de mensen.