Welkom. Over ons. PvdA. Politiek. Links. Contact.

In de rand van Manifiesta…. Met Slongs Dievanongs

Slongs Dievanongs, Antwerpse rapster met Griekse roots, maakt deel uit van de bekende rapgroep Halve Neuro, die het graag heeft over luchtige onderwerpen, zoals rijden met de fiets en shoppen in de Aldi. De flamboyante stijl van Dievanongs doet sterk denken aan het archetype van de bling-bling hiphop dames zoals Lil'Kim en Foxy Brown.
Slongs werkte zichzelf naar de voorgrond in het programma 'In De Mix', waarin ze het feelgood nummer Goeienmorgen, Goeiedag van Nicole & Hugo onder handen nam samen met Brahim. Hun reggea/dancehall/dubstep-versie van de legendarische hit moet volgens de fans alvast niet onderdoen voor het orgineel. Nog 40 jaar Goeienmorgen, Goeiedag erbij!
Vanaf februari 2013 tot aan de zomervakantie van dit jaar rapte ze iedere vrijdag het weekoverzicht bij Studio Brussel. Samen met den Halve en Money P (producer) braken ze de dagelijkse sleur van Vlaanderen en toverde een smile op de gezichten van menig bediende, arbeider/ster en student. 'Kleir vurt weekend' leverde hun nationale bekendheid op ver buiten de ring van Antwerpen.
In mei 2013 kwam er een tweede single uit de samenwerking met Hans Francken, de producer van 'Goeiemorgen' voor 'In De Mix'. 'Lacht Nor Mij' werd gedraaid op bijna alle nationale en lokale radiozenders. De videoclip van 'Lacht Nor Mij' telt momenteel al bijna een half miljoen views. Dat nummer bracht ze de hele zomer door op het één-programma 'Vlaanderen Muziekland'. Op de koop toe won ze met de single de 'Radio 2 Zomerhit' voor 'Beste ambiance'. Ze stond maar liefst 16 weken op nummer 1 in de Vlaamse Top 10!!
Slongs Dievanongs is de Queen Bee van de Belgische hiphop, laat daar geen twijfel over bestaan! Na jarenlang haar skills geperfectioneerd te hebben, besprong ze het podium als een hete tijgerin. Halve Neuro en de Zologie zijn haar familie, en het publiek is er om in te pakken. Rhymen, zingen, dansen, opzwepen... Dievanongs kan het allemaal. Solo met de Nonkel Guy, of on stage met Asham, de beste reggaeband van de wereld, of met de hele possee, Slongs komt altijd hard. Probeer haar niet te testen, want je zal snel het onderspit delven. Kate Ryan kan getuigen.
Je vindt Slongs op de grootste podia van het land, oa. Laundry Day en Summerfestival mogen er al aan geloven. En ze komt dat kunstje met plezier op een ander festival eens over doen.
Meer van hun muziek: http://www.youtube.com/watch?v=X2e6fOlrQmY&list=PL04D3955F1808C4B9